Bechfood FAQ foto
ProteIQ 470 slide

Fakta om protein

Her på siden har vi samlet en række af de  spørgsmål som vi oftest møder fra vores kunder, og vi håber herved at du hurtigt og nemt vil kunne finde svaret på dit spørgsmål.

Skulle du dog ikke kunne finde det svar du søgte herinde på FAQ,  er du meget velkommen til at kontakte mig direkte -klik blot på den grønne knap du finder i højre side, eller gå op i menuen og tryk kontakt. Så vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med at besvare de spørgsmål DU må have!

Vi tales ved 🙂

Venlig hilsen Henriette Bech / Bech Food

Bech´s protein er vores egen serie af protein tilskud til at proteinberige din daglige kost med protein.

Bech´s protein´s forskellige varianter giver dig mulighed for at bruge proteintilskud i alt fra dit almindelig bagværk og smoothies til noget så enkelt som en drik. Det giver dig fuld frihed til at smagssammensætte dit proteintilskud efter eget ønske, og gør det anvendeligt sammen med andre fødevarer, uden at det går ud over smagen.

Fordele:

  • Giver mæthedsfornemmelse og reducere sukkertrang
  • Kan sammensættes med andre fødevarer, uden at smagen ændres.
  • Bech´s protein giver din krop alle de nødvendige proteiner for en optimal mæthed

Gå til webshop

Her er svaret – Ja det kan du. Produktionen og pakningen af vores protein er underlagt præsis de samme strenge kvalitetskrav, som enhver anden virksomhed i fødevarebranchen. Henriette, der ejer Bech Food er endvidere godkendt af fødevarestyrelsen til at rådgive hvis en fødevarevirksomhed får et påbud. Derfor kan du trygt stole på, at når du køber Bechs protein, så er produktet af en ensartet høj kvalitet.

Det bliver produceret, opbevaret, pakket og distribueret forsvarlig og med høj omtanke for hygiejne, kvalitet og sikkerhed. Vi viser også stolt vores smiley fra fødevarestyrelsens kontrol frem 🙂

Se vores kontrolrapporter hos Fødevarestyrelsen

Hvis du er laktoseintolerant, udelukker det dig normalt fra at tage proteintilskud, da de fleste proteintiskud er lavet på valle.

Som Danmarks eneste forhandler, kan vi tilbyde dig en helt særlig fremstillet variant af Bechs protein, som kan bruges, hvis du ikke tåler laktose. Dette produkt er specialudviklet til laktoseintolerante, og indeholder kun 0,1 g laktose pr. 100 g. Den laktosefattige variant er i produktionen fremstillet med laktase i den våde del af produktionsfremstillingen. Det kan som vore andre produkter erstatte mel i bagværk og bruges i smoothies. Og husk – det er stadig smagsneutralt, så det kan bruges præcis som du ønsker det.

Læs mere om produktet her

Dit behov for protein bestemmes i høj grad af din livsstil og din dagligdag.

Som en tommelfinger regel skal du have 1 g. protein pr. kg. du vejer. Husk også at indregne det protein som du får fra din alindelige kost. Der er ca. 70 g. protein i en almindelig dagskost.

Har du hårdt fysisk arbejde eller dyrker intens sport i mere end 10 timer om ugen, så skal din krop have mere protein tilført, op til 2 g. pr. kg. du vejer.

Ved en person der vejer 100 kg kan regne stykket se sådan ud:

Almindelig dagskost 70 g protein.

Vægt 10 kg = behov for protein 10 g – 70 g = 30 g som skal tilføres via kosten.

 

De officielle kostanbefalinger til energi indtaget fra kosten er 55% kulhydrat, 20% protein og 25% fedt.

Der kan være flere grunde til hvorfor det kan være godt for dig at indtage ekstra protein:

  • Ved et vægttabs forløb er protein rigtig god til at holde dig mæt i længere tid.
  • Vejer du f.eks. 120 kg er der langt fra de 70 g. protein, der er i en almindelig kost og op til de 120 g. protein du burde have.
  • Med et proteintilskud vil du reducere fornemmelsen af ekstra sult og sukkertrang.
  • Er du underernæret eller småtspisende så kan proteintilskud være en vigtig måde at tilføre kroppen de rigtige byggesten, den skal bruge for at vedligeholde sig selv
  • Skal du opereres, kan det være en god idé at tilføre kroppen ekstra proteiner. Så har kroppen adgang til alle byggestenene, og du bliver efterfølgende hurtigere frisk (spørg altid din læge til råds først)
  • Dyrker du sport, restituerer kroppen hurtigere og mere effektivt hvis du giver din krop ekstra protein op til ½ time efter f.eks. en løbetur.

Gå til webshoppen

Får du ikke tilstrækkelig protein, vil din krop i stedet for tære på dens proteinlager. Det betyder, at den vil tære på din muskelmasse eller celler, hvilket vil gøre dig træt og uoplagt.

Gå til webshop

Der er delte meninger om, hvor skadeligt for meget protein er. Nogle mener at længere tids overforbrug kan give nyreskader. Hvis du holder dig til tommelfinger reglen med 1-2 g. protein pr. kg du vejer, så er der intet skadeligt ved det. Faktisk er det ligeså skadeligt for kroppen, hvis den ikke har byggesten nok til at genopbygge og vedligeholde dig.

Fordelen ved valleprotein fremfor f.eks. hampprotein er, at valleprotein – som den eneste type proteintilskud indeholder alle de essentielle aminosyrer i den mængde, som kroppen har brug for. Du skal have styr på aminosyresammensætningen, hvis du vælger andre protein kilder, for at få dækket dit behov for byggesten.

Samtidig er der være stor forskel på smagen ved brugen af de forskellige protein typer. Bechs proteiner er basseret på mælk, og vil afgive en mælket smag i de fødevarer, det bliver blandet med.

Det er korrekt, at mad beriget med protein indeholder samme mængde KCAL, som f.eks. mel.

Her kan et proteintilskud med fordel vælges, fordi kroppen bruger længere tid på at arbejde med proteiner end kulhydrater og fedt. Derfor forlænges mæthedsfornemmelsen væsentligt.

Ordet protein er oprindeligt Græsk og betyder “af allerstørste vigtighed”.

Protein er grundlag for alt liv, der skal være protiener til stede, for at en celle kan dele sig og dermed blive til nye celler.

I gamle dage blev vallen brugt til at fodre grisene med, men i midt af 1970´erne fandt man ud af at udvinde en høj kvalitet af proteiner som kosttilskud og til fødevarebrug.

Alle proteinprodukter, du finder hos Bech Food, er produceret efter høje kvalitets normer.

Proteinpulvret fremstilles af den valle der fremkommer efter produktion af ost. Af ca.  100 kg mælk produceres der 5 kg ost, de sidste 95% er ostevalle.

På mejeriet opkoncentreres den i en filtrerings proces. Permeaten bliver sorteret fra, og der udvindes laktose af det. Retentatet tørres i et tørringsanlæg og dermed er proteinpulvret færdigt.

Hvis proteinpulvret er til instant brug, tilsættes lechitin over pulvret, så det ikke skummer, når det shakes.

En ganske simpel og naturlig proces, som ikke tilføre produktet nogle kunstige hjælpestoffer.

Proteiner er opbygget af lange kæder af aminosyrer. Der findes rigtig mange aminosyrer, men der er 8-9 aminosyrer, som er essentielle for kroppen. Kroppen kan ikke selv danne dem, og skal have dem tilført med kosten.

Kroppen bruger proteiner som byggesten til alle celler -hud – hår – negler – muskler m.v. Det indgår også i funktionerne ved dannelsen af bla. enzymer og hormoner.

Cellerne udskiftes når de er brugt op, det er lige fra 1 uge i tarmen, 3 måneder i blodet og 6 år i rygmarven.

Bechs protein indeholder følgende essentielle aminosyre g/100g.:

Fenylalanin        3,5

Isoleucin             6,6

Lysin                    9,9

Leucin                11,4

Methionin          2,3

Threonin             7,5

Valin                    6,6

Tryptophan         1,9

Histidin               1,9

Tyrosin                3,2

Cystein                2,4

Protein er opbygget af aminosyre, og andre komponenter.

Et letoptageligt protein er de “hvide” proteiner, som ikke er bundet sammen med en proteinet hæmoglobin. Så lyst køb, æg, korn, mælk og valleprotein er letoptageligelige proteiner.

Mørkt kød, som oksekød, det er ikke letoptageligt for kroppen.

Nej, bestemt ikke. Det er rigtigt, at det er disse mennesker, man oftest ser bruge proteintilskud, men det bunder jo i, at de ved, hvad det gør godt for.

Selvom du ikke søger den samme fordel som de måske gør, så betyder det ikke, at protein ikke kan gøre noget godt for dig også. Man kan nemlig bruge proteintilskud til at tabe sig, øge eller bibeholde vægten samt hjælpe kroppen med restituering efter sygdom.

Hvis du har svært ved at få nok af de proteiner og nærring, din krop skal bruge for at holde sig stærk og sund, vil et proteintilskud være tilrådeligt. Det er nemlig vigtigt for et sundt helbred, at det du kan spise, også indeholder den næring din krop skal bruge for at holde sig sund.

Her kommer vores proteintilskud ind i billedet. Med vores instant protein kan du blande protein  i din morgenjuice, din mælk eller endda et glas vand. Derved sikrer du, at din krop får de proteiner og næringsstoffer den skal bruge. Vores Instant Valleprotein er smagsneutralt, og tilføjer derfor ikke kunstig smag til det, du bruger det til. Er du mere til at bage brød eller kager, kan du med fordel også bruge vores Valleprotein til det.

Er du nyopereret er det ekstra vigtigt for din krop, at komme sig hurtigt. Her er protein super som hjælp til at stabilisere kroppen ernæringsmæssigt, så du hurtigt bliver frisk igen.

Har du fået en gastric bypass operation, og dermed næsten ikke kan spise noget, og det du kan spise, er sparsomt og måske heller ikke særlig næringsrigt. Så bliver det ekstra vigtigt, at du kan få de rigtige næringstoffer på en hurtig og nemt måde, så din krop får de bedste forudsætninger for at komme sig.

Her har Bechs protein en stor fordel, fordi du kan bruge det på så mange forskellige måder, at der praktisk talt er frit valg på alle hylder i forhold til anvendelse.

Problemet med kræsne børn der ikke får nok næring gennem almindelig mad, kan hjælpes  via et dagligt proteintilskud.

Bland Valleprotein og olie i børnenes smoothie eller juice om morgenen. Så ved du, at de har fået den rette mængde fedt, kulhydrat og proteiner, der giver dem et stabilt blodsukker, holder dem mætte og mindsker trangen til at spise usundt i løbet af dagen.

For at starte dagen med den helt rigtige nærring, så anbefaler vi, at man tager fiske olie kapsler, eller blander hørfrøolie i smoothies. Så har kroppen fået alt det den behøver, fedt, protein og kulhydrat, og du kan få en dejlig dag i skolen eller på jobbet.

Hvis du har valgt at være vegetar, kan du benytte vores valleprotein som din primære proteinkilde, da det er udvundet af mælk.

Selvom du ikke spiser kød, har din krop stadig brug for de næringstoffer, som især findes i kød. Ved at tage protein, afskærer du ikke din krop fra de livsvigtige essentielle aminosyrer, som er med til at opbygge alle dine celler i kroppen, dine muskler, styrker dit hår og sørger for at din krop bedre kan genopbygge sig selv efter store præstationer.

Protein er lange kæder af aminosyrer, som kroppen bruger som byggesten, når nye celler skal dannes.

De lange kæder af aminosyrer er længere tid om at blive fordøjet i mave-tarmkanalen fremfor kulhydrater. Derfor bruger kroppen mere energi på at fordøje proteiner, man føler sig mæt i længere tid, og man får et stabilt blodsukker.

På den måde undgår man at spise de “forkerte” ting, som kroppen automatisk hungrer efter, med overspisning og efterfølgende vægtforøgelse.

Hvis du i samme måltid sikre dig gode og sunde kilder til kulhydrat, protein og fedt, så reagere kroppen ved at være mæt og tilfreds og arbejde med alle de nærringsstoffer, som du giver den.

Vidste du at protein er et godt kosttilskud, når du skal tabe dig?

Det holder dig mæt i længere tid. 

© Copyright - Bech Food IVS - Webdesign af: Alex Paulsen